Informațiile despre Ediția a VI-a vor apărea curând
Kennedy Academy for Students - Ediția a VI-a
Detalii generale
Acest program oferă unui număr de 15 participanți o șansă unică de a învăța despre leadership și implicare civică. Cu accent pe îmbunătățirea abilităților de comunicare în engleză și promovarea valorilor democratice, programul are ca scop dezvoltarea unor lideri activi în sfera civică, care pot aduce schimbări pozitive în comunitate.
Deși sectorul ONG din România a crescut în ultimele decenii, mediul în care activează suferă în continuare din cauza lipsei de leadership skills și instituționalizare adecvată. Participarea la acest eveniment este gratuită, urmând ca 15 tineri să fie selectați printr-un proces de aplicare online. Studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale. Ediția a VI-a a Kennedy Academy va include și o componentă online, derulată anterior academiei, cu formatori din SUA
Academia Kennedy pentru studenți este dedicată studenților vizionari și creativi care doresc să creeze schimbări tangibile în organizațiile/comunitățile lor. Acest lucru necesită nu doar pasiune, ci și o înțelegere a funcționării societății civile, a sistemului public din care fac parte și a interacțiunii la nivel național între și între aceste asociații și alte instituții publice.
La finalul programului, studenții vor avea șansa de a-și împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți, colegi și profesori și de a-și pune în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile lor de origine.
Eligibilitate
Căutăm 15 tineri studenți români cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, care sunt înscriși la studii de licență, masterat sau doctorat și care sunt membri activi ai societății civile.
Competiția este deschisă tinerilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:
Au cetățenie română;
Au minim 18 ani și 27 de ani împliniți la începutul programului (15 decembrie 2024);
Sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, la orice profil de studiu;
Sunt înscriși într-o asociație studențească din România/ONG
Au cel puțin nivel mediu de cunoștințe de limba engleză;
Sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune;
Demonstrează interes față de tematica programului;
Sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în perioada decembrie 2024 -februarie 2025.
La ce fel de activități veți lua parte?
Academia este un amestec de ateliere, discursuri, discuții și vizite instituționale, toate legate de democrație, construirea comunității și cetățenie activă.
Logistică
UNDE VOR AVEA LOC SESIUNILE?
Majoritatea sesiunilor Academiei vor avea loc la American Councils for International Education. Locația exactă va fi dezvăluită ulterior. Acesta va fi, de asemenea, locul unde vor fi servite toate mesele din program și unde vor fi oferite facilități de cazare.
CARE SUNT FACILITĂȚILE DE CAZARE?
Participanții vor fi cazați în București, la Casa Comana Boutique Hotel. Participanții trebuie să se cazeze în locația selectată, indiferent de faptul că locuiesc deja în București.
TREBUIE SĂ PLĂTESC PENTRU CAZARE?
Nu, facilitățile de cazare vor fi acoperite integral de către organizatori.
VOR FI INCLUSE TOATE CELE TREI MESE?
Da, micul dejun, prânzul și cina vor fi toate incluse în program.
CÂT DE COMPLEX VA FI PROGRAMUL?
Activitățile Academiei vor începe, de obicei, în fiecare dimineață la ora 9.00, cu mai multe tipuri de ateliere de lucru, simulări și seminarii. Fiecare zi va include o sesiune de debriefing pentru revizuirea și evaluarea principalelor teme ale zilei, realizată împreună cu voluntarii și partenerii. Activitățile se vor încheia în jurul orei 21.00. Pe parcursul zilei vor avea loc mai multe pauze de cafea și mese.
POT SĂRI PESTE O PARTE DIN ACTIVITĂȚI?
Nu, ne dorim să participați la toate activitățile pe care organizatorii le-au planificat. Cu toate acestea, în caz de urgențe justificate, ne vom adapta la situația dumneavoastră.
EXISTĂ UN COD VESTIMENTAR?
În ceea ce privește îmbrăcămintea, vor exista o serie de evenimente, cum ar fi ceremonia de deschidere sau vizitele oficiale la instituții, care necesită o ținută formală. În afara acestor activități, ținuta va fi în general casual, potrivită atât pentru sesiuni și dezbateri, cât și pentru activități de team building.
CÂND SE ÎNCHEIE ACADEMIA?
Cea de-a șasea ediție a Kennedy Academy va avea loc între 15-19 Decembrie 2024.
ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI
CINE POATE APLICA PENTRU ACEST PROIECT?
Persoanele eligibile pentru acest proiect trebuie să fie studenți români cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, înscriși la studii de licență, masterat sau doctorat, care sunt membri activi ai societății civile. Nu există restricții privind orașul de origine, profilul facultății, notele etc. Toți candidații trebuie să fie înscriși într-o asociație studențească din România (ONG) și trebuie să aibă un nivel mediu de conversație în limba engleză, având în vedere că o parte din program se va desfășura în această limbă. Cu toate acestea, majoritatea activităților se vor desfășura în limba română.
CONTEAZĂ REZULTATELE MELE ACADEMICE SAU CONTEAZĂ CEL MAI MULT EXPERIENȚA MEA EXTRACURRICULARĂ / ONG?
Atât activitățile educaționale, cât și cele extracurriculare sunt relevante pentru selecția participanților și au o importanță egală. Participarea la sesiuni de comunicări științifice studențești, publicarea de lucrări academice și obținerea unor rezultate academice bune merită să fie menționate în cererea dumneavoastră. În același timp, voluntariatul, existența unui loc de muncă, participarea la programe de formare, ateliere de lucru și alte activități de educație non-formală, precum și faptul de a fi membru activ într-un ONG condus de studenți pot fi importante și chiar decisive pentru selecția participanților.
Aplicația și interviul de recrutare se vor desfășura în limba engleză. Vă rugăm să completați integral cererea de înscriere în limba engleză.
CARE SUNT COSTURILE ACESTUI PROGRAM?
Toate costurile Academiei sunt acoperite integral de către organizatori, prin sponsorizarea din partea Ambasadei SUA la București.
Nu se solicită nicio taxă de participare pentru persoanele selectate.
Cazarea și masa vor fi acoperite și nu implică niciun fel de costuri din partea studenților.
Participanții vor fi nevoiți să acopere doar costurile de transport către și dinspre București, în funcție de locul de proveniență.
CONTEAZĂ PROFILUL MEU ACADEMIC?
În mod clar, nu. Puteți urma o facultate în domeniul științelor sociale sau al matematicii, acest element nu afectează în niciun fel evaluarea candidaturii sau posibilitatea de a fi selectat. Acest detaliu este pur informativ.
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AFLU CĂ AM FOST SELECTAT, DAR NU MAI POT PARTICIPA DIN MOTIVE PERSONALE?
În cazul nefericit în care ați fost deja selectat, dar nu veți mai putea participa la eveniment, vă vom ruga să ne anunțați prin telefon sau e-mail cât mai curând posibil pentru a ne asigura că locul liber este oferit unui alt candidat cu o aplicație foarte bună. Lipsa participării la program nu implică nicio obligație financiară sau de altă natură, cu condiția anunțării cât mai curând posibil.
CE SUNT PROIECTELE DE FOLLOW-ON?
Proiectele de follow-on sunt inițiative realizate de participanții la Kennedy Academy for Students la finalul academiei, menite să extindă și să aplice cunoștințele și experiențele dobândite în cadrul acestui program în comunitățile lor locale. Aceste proiecte urmăresc să genereze un impact pozitiv și să promoveze valorile învățate, precum implicarea civică, educația și dezvoltarea leadership-ului. Aliniate tematicii programului, proiectele de follow-on pot lua diverse forme: vizite instituționale, sesiuni, workshopuri, evenimente online sau offline, și multe altele. Exemple de proiecte din anii anteriori pot fi găsite pe paginile noastre de social media.
CONTACT
Iuniana Mîndru, coordonator de program
Adresa de e-mail: kennedyacademy@americancouncils.org
Kennedy Academy for Students este un proiect sponsorizat de Ambasada SUA în România și implementat de American Councils for International Education România.